оНЛАЙН ПРЕДСТАВЛЕНИЕ

Визуални поеми

ОТ 19:00 Ч. НА 11.09.2021 ДО 19:00 Ч. НА 13.09.2021

Трейлър

Пускане на видеото

Галерия

ТВОРЧЕСКИ ЕКИП

Автор и режисьор: Жорди Бертран

Постановка: Санти Арнал, Карин Шафер, Тони Зафра, Зилда Торес, Мигел Галардо и Жорди Бертран

Участват: Изабел Мартинез, Едуардо Телексея, Жорди Бертран

Костюми: Долорс Фернандез

Фотография: Мирея Маргенат

Графичен дизайн: Мигел Лах

Продукция: Трупа „Жорди Бертран“

 

Визуални поеми е представление за възрастни, което очарова децата.

Информация

Жорди Бертран, известен по света като неоспорим майстор на марионетките, куклите и манипулацията с предмети, ни представя разнообразие от герои, основаващи се на буквите.

„Визуални поеми“ е очарователно представление, което изпълва всеки ъгъл на сцената с необикновена виртуозност, резултат от многогодишна практика. На сцената поредица от обикновени букви оживяват благодарение на велико майсторство и всеки жест се трансформира във строфа и емоция.

Представлението е вдъхновено от магичните поеми на Каталунския поет Жоан Броса, заемайки от магнетизма на азбуката на Броса, игра на букви, с които поетът илюстрира визуална си поезия.

„Визуални поеми“ започва с музикант-актьор в ролята на поет; той носи куфарче пълно с букви, направени от дунапрен и започва да разиграва техните звуци и форми, откривайки че буквите могат да бъдат използвани за създаването на поезия и без конструирането на думи.

Със своята китара и песни, той се свързва с буквите, които оживяват и създават вселена, пълна с герои, хореография, хумор и драма, за да разберем, че буквите не са само за да изпълват хартията или компютърния екран, а по-скоро биха могли да създадат чувствителен свят със спираща дъха простота. Буквите, управлявани чрез щеки върху маса, се съживяват и метаморфозират в течение на представлението. „Е“ се превръща в куче, което си играе с дете, което е „I“. „A“, „Y“ и едно „U“, създават ритмичен танц, а едно обикновено „T“ се превръща в скачач на трамплин.

Допълнителна информация

Действието се разиграва пред очите на публиката, сцената е осветена деликатно, всичко се случва под акомпанимента на вокал и китара.

Манипулирането на буквите е видимо за зрителите, взаимовръзката между кукловода и обекта ни показва една прецизна и технически съвършена хореография .

Представлението се състои от поредица от скечове, виртуозно изпълнение, резултат от дълги часове репетиции, години професионален опит: всяко движение, всяка пауза са изучени до съвършенство, за да могат героите, думите, изработени от дунапрен, да достигнат топлота и поетичност, които трудно се намират.

Това е визуално представление, в което жива музика, движение, дребни кавги и поетични жестове са нещата, които правят това представление качествено.