Представление НА ЖИВО

Живот

Галерия

ТВОРЧЕСКИ ЕКИП

Автор, режисьор и изпълнител: Хавиер Аранда

С подкрепата на Институт „Сервантес“, София.

Къде и кога да гледате

Информация

Две ръце и вселената на една плетена кошница.

Ръцете-кукли имат своя собствена идентичност. Ръцете като част от съществуванието. Като главни действащи лица. Като специален организъм, който създава движение, емоция и живот.

Скитаща кошница и едно пътешествие… Нови животи изплуват иззад всеки ъгъл. От всяка кошница. Нови, единствени и уникални животи.
VIDA (“Живот”) е невербално театрално произведение за актьор и предмети, което ни разказва за непреклонното и постоянно отминаване на времето. Едно представление-метафора за живота ни, който винаги продължава напред, без възможност за връщане назад.

Допълнителна информация

Хавиер Арранда – актьор и майстор на кукловоденето, е получил своето образование в Театралното училище на Сарагоса. Работил е с различни театри през последните 20 години: Temple Theatre, Arbole Theatre, Gayarre Theatre, Drama Centre of Aragon. Участвал е в множество късометражни филми. Той редува работата си като актьор с тази на кукловод. “ЖИВОТ” е второто представление, коeто той създава, получило множество награди на най-различни куклени фестивали.