оНЛАЙН ПРЕДСТАВЛЕНИЕ

Зеленото

ОТ 19:00 Ч. НА 18.09.2021 ДО 19:00 Ч. НА 20.09.2021

Трейлър

Пускане на видеото

Галерия

ТВОРЧЕСКИ ЕКИП

Режисьор и изпълнител: Кале Нио
Планировка: Кале Нио и работна група
Светлинен и визуален дизайн: Кале Нио и Йоханес Халикас
Звуков дизайн: Яне Масалин и Кале Нио
Видео: Кале Нио
Техническа и артистична подкрепа: Йоуни Ихалайнен
Снимки: Тома Хакала
Глас: Туули Линдеберг
Сценарен консултант: Силвия Хосейни
Продукция: WHS
Ко-продуценти: Общински театър Сао Луиз, Хелзински Фестивал, Театър “Oулу”

Информация

“Зеленото” води публиката по ръба на нереалното, където границата между реалност и илюзия е неясна. Приема за отправна точка съвременното ни усещане за празнота и го комбинира с препратки към спиритуализма и магията. Празната сцена и зеленият екран  бавно се превръщат в жив герой, който обсебва сценичното пространство. Чрез илюзионистките трикове, комбинирани с най-новото от света на аудио-видео технологиите, спектакълът  превежда зрителя от ежедневното през абстрактното до магическото.

Работата на визуалния артист, илюзионист и режисьор – Кале Нио, е комбинация от магия, визуални изкуства, кино, история на изкуството, цирк и театър. Той среща миналото и бъдещето,  елитарното изкуство и халтурата, занаята и технологията, реалното и илюзорното. Често използва елементи от магични трикове от 19-и век, като основа за своите визуални изследвания на човешкото тяло и взаимоотношенията в обществото.

Допълнителна информация

ЗА ТРУПАТА

Кале Нио има магистърска степен по “Изящни изкуства” от Университета по изкуствата в Хелзинки. Със своята трупа “WHS” той е посетил повече от 30 страни по света. Неговите изложби, видео инсталации и късометражни филми са били показвани в музеи и галерии във Финландия и чужбина. Той е също така един от основателите на “Театери Юниън”, зала за независимо арт-кино и сценични изкуства в Хелзинки.

Работата на визуалния артист, магьосник и режисьор Кале Нио е комбинация от магия, визуални изкуства, кино, история на изкуството, цирк и театър. В своите сценични изяви и кинематографични инсталации, той е изобретател, изпълнител и изследовател, който среща миналото и бъдещето, магията и визуалните изкуства, елитното изкуство и халтурата, занаят и технология, реално и илюзорно. Често използва елементи от магични трикове от 19-и век, като основа за своите визуални изследвания на човешкото тяло и човешките взаимоотношения в обществото.