Представление НА ЖИВО

Златната гъска

Галерия

ТВОРЧЕСКИ ЕКИП

Автор: по Братя Грим
Режисьор: Тодор Вълов
Сценограф: Христина Недева–Младенович – Храстчето
Музика: Пламен Мирчев Мирона
Участват: Алекс Анмахян, Александра Грънчарова, Георги Минков, Диян Русев, Женя Георгиева, Неделина Роселинова, Румяна Кралева

Къде и кога да гледате

Информация

„Златната гъска“ е шеговит музикално-куклено-театрален опит за присмех над човешката глупост, алчност, завист, суета. Разнообразният смях е единственото, което можем да предложим като лек срещу тези болести на ума, сърцето и душата.

Внимавайте блясъкът на Глупостта и изобилието на декори, костюми и кукли да не ви заслепят и да попаднете неусетно в плен на Алчността и Завистта!
Ако сте тъжни или отегчени, ние ще направим опит да ви разсмеем театрално и да прогоним лошото ви настроение с музика и песни.

Допълнителна информация

ЗА ТЕАТЪРА

ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР–Бургас е професионален театър за деца, основан през 1954 г. Със своите над 350 реализирани постановки, над 20 000 изиграни представления и множество награди, ДКТ-Бургас се е утвърдил като един от водещите в страната.
Трупата поддържа репертоар от над 50 заглавия, като всеки сезон се създават 3-4 нови постановки. Репертоарът на театъра включва заглавия от световната класика за деца, съвременни български и чуждестранни автори. Приоритет са спектаклите за деца – от 0 до 12г. и семейният театър. От 2014г ДКТ-Бургас организира Летен международен куклен фестивал на открито „Дни на куклите“.
Един чудесен екип от професионалисти с любов и всеотдайност създава облика на бургаския куклен театър.