Представление НА ЖИВО

Краля Елен

Галерия

ТВОРЧЕСКИ ЕКИП

Режисьор: Бисерка Колевска

Пом. Режисьор: Милка Андреева

Сценограф: Свила Величкова

Музика: Михаил Шишков-Син

Участват: Любомир Желев и Георги Янев

 

Възраст на зрителя от три до сто и три.

Къде и кога да гледате

Информация

КРАЛЯТ ЕЛЕН е една забавна приказна история с много неочаквани обрати. Хора се превръщат в животни, животни в хора, статуи говорят. Чудни работи разказани от магьосника Дурантарте и неговия слуга Чиголоти. Това е история за шегите на любовта. Аз обичам тебе, ти обичаш друг и за амбицията гореща и ревността любовна,която понякога достига до жестокост и подлост, превръщайки човека в чудовище, злодей. В нашата приказка злодеите са наказани и посланието ни е – останете човеци, с душа красива. Обичайте! Обичайте се!

Любовта, тя, прекрасната, ще спаси света!

Историята е разказана забавно, в стил Комедия дел Арте. Костюмите са цветни, маските гротескни и ярки. И вярваме, че приказката ще се разбере дори от пораснало дете.

Допълнителна информация

ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР – СЛИВЕН

 Вече повече от 50 години Държавен куклен театър – Сливен радва своята  публика. Повечето от представленията, показани на негова сцена са включени в ”Златния” фонд на кукленото изкуство в България, а многобройните награди и участия в международни фестивали са показателни за Европейското ниво на работа в театъра.

Понастоящем ДКТ-Сливен поддържа в репертоара си спектакли за деца, подрастващи и възрастни. Някои от тях са драматизации по произведения от Българската и Световната класика, а други представят последните инвенции в областта на куклено-театралната драматургия.

Екипът на театъра е висококвалифициран, гъвкав и готов да участва в копродукции, част от които вече са факт.  Сцената е широко отворена за театрални компании и други организации, желаещи да провеждат семинари, конференции и работни ателиета в областта на театралните иновации и сродните области.

Държавен куклен театър – Сливен е от малкото театри в България, разполагащи с ателиета за декор, кукли, театрални и карнавални костюми, аксесоари и реквизит. Разполага с широко фоайе; сцена.

През всичките години на съществуване театърът се утвърждава като център за естетическо въздействие върху подрастващите с подходящо подбрания и непрекъснато осъвременяван репертоар, с висока художественост на постановките и професионализъм на актьорите.

Театърът е организатор и домакин на Международния фестивал на изкуствата

„МАГИЯТА НА ВЯТЪРА”. Фестивалът се стреми да обедини вкусовете на малки и големи, родители и деца, на семейството и социума. Основната цел на фестивала е да представи многообразието и пъстротата на различните видове изкуства пред жителите и гостите на града.