Представление НА ЖИВО

Малката нула

Галерия

ТВОРЧЕСКИ ЕКИП

Сценарий и режисура: Мила Коларова, Румен Гаванозов
Сценография: Мила Коларова, Румен Гаванозов
Музика: Мартин Любенов
Участват: Мила Коларова, Румен Гаванозов

Представлението е съвместна продукция с фондация „Горе на дървото“

Къде и кога да гледате

Информация

Спектакълът е вдъхновен от едноименното стихотворение на Джани Родари и разказва за приключенията на Нулата в света на цифрите. Един свят, досущ като човешкия, пълен с конфликти и драма, любов и страст, неочаквани обрати…

Ще намери ли Малката Нула своето място в редичката от 1 до 9?

Тази история поставя на фокус темата за йерархията в обществото и „стойността“ на всеки от нас.

Спектакълът е с жив съпровод на акордеон.

Допълнителна информация

Столичен куклен театър, България

Основан през 1946 г. от актрисата Мара Пенкова с лични средства, първият куклен театър в България успява да предизвика голямо обществено внимание. Само две години по-късно е гласувана субсидия и трупата получава статут на държавен професионален куклен театър. Досега на сцената на театъра са поставени над 350 заглавия, поддържа над 30 спектакъла в репертоара си и реализира между 3 и 4 премиери всеки сезон.

Столичен куклен театър е създател на Международния фестивал за уличен и куклен театър ПАНАИР НА КУКЛИТЕ, който представя едни от най-интересните и модерни заглавия в областта на кукления и уличен театър не само от България и Европа, но и от целия свят. През 2017 г. ПАНАИР НА КУКЛИТЕ бе отличен от Европейската фестивална асоциация с международното отличие ЕFFE LABEL – знак за това, че се нарежда сред най-престижните европейски фестивали.