Представление НА ЖИВО

Пиано на луната

Галерия

ТВОРЧЕСКИ ЕКИП

по мотиви от Валери Петров

Сценарий и режисура: Петър Пашов
Сценография: Димитър Димитров
Музикално оформление: Петър  Пашов

Участват: Даниел Кукушев, Даниел Добрев, Елин Стоянова, Павел Громков, Йордан Тинков, Венцеслав Димитров

Къде и кога да гледате

Информация

„Върнах се. Но тук вече няма нищо. Бурята е измела последните остатъци от онзи живот. Дълго се лутам с усещането, че битката е загубена, докато най-накрая се озовавам пред театъра. А той си стои. Съществува театърът. И паралелно – всичко останало. Разбивам вратата и нахлувам. Чак по-късно осъзнавам, че не мога да намеря изхода. „Този театър е твърде стар, декорите са стари, прожекторите са стари, механизациите са стари, спектаклите са стари.“ „Чистата пародия тук би следвало да се избягва, а комическото начало до известна степен звучи ужасяващо…“

Допълнителна информация

Театър „Ателие 313”

Театър „Ателие 313” е създаден през 1989 година като алтернативна, студийна театрална формация. През 1992 година за художествен ръководител е поканен режисьорът Петър Пашов, който приобщава към трупата едни от най – значимите имена на българското куклено изкуство. Техни спектакли участват в престижни международни форуми. През 2008 г. в театъра започват работа група абсолвенти от НАТФИЗ. “Магьосникът от Оз” е дебютният спектакъл на младата трупа.

„Ателие 313” продължава търсенията в сферата на визуалния театър, театъра на обекта и материала, театъра на фигурите, развива традициите на българската куклена школа и изследва алтернативните процеси и методологии в съвременното куклено изкуство.