Представление НА ЖИВО

Последният човек

Галерия

ТВОРЧЕСКИ ЕКИП

по романа на Джордж Оруел „1984“
Режисура и драматургична версия: Веселка Кунчева
Сценография и кукли: Мариета Голомехова
Музика: Христо Намлиев и Милица Гладнишка
Хореография: Мария Димитрова
3D Mapping: Полина Герасимова
Художник декор: Мирчо Мирчев
Фотограф: Александър Богдан Томпсън
Участват: Милица Гладнишка, Латина Беровска, Любен Чанев, Ивана Бобойчева, Мария Джойкева Калоян Георгиев, Кирил Антонов, Цвети Пеняшки

Къде и кога да гледате

Информация

„Властта се състои в разчленяването на човешкото съзнание и слепването му отново във форма по твой избор. Свят на страх, предателство и мъчение. Свят, в който ти тъпчеш другите и те теб тъпчат. Свят, който с усъвършенстването си ще става не по-малко, а повече безмилостен. В нашия свят няма да има други чувства освен страх, ярост, тържество и самоунижение. Ще унищожим всичко останало — всичко. Ще разрушим мисълта. Ще разкъсаме връзката между деца и родители, между човек и човек, между мъж и жена. Децата ще биват отнемани от майките им от раждането си, така както се отнема яйцето от кокошката. Няма да има никаква любов, освен любовта към Големия брат. Няма да има никакъв смях, никакво изкуство, никаква литература, никаква наука. Няма да има никаква разлика между красотата и грозотата, никакво любопитство, никаква радост от живота. Ако искаш да си представиш бъдещето, представи си ботуш, смазващ човешко лице — завинаги.“
„1984“
Джордж Оруел

Допълнителна информация

КРАТКА ИСТОРИЯ НА ТЕАТЪРА
Държавен Куклен Театър – Стара Загора има 64 годишна история. На сцената му са поставени над 350 заглавия от български и световни автори, пишещи за деца и възрастни.Театърът е водещ между куклените театри по художествени и финансови резултати.
Участията на национални и международни форуми на куклено-театралното изкуство и наградите, които е получил за последните годините са критерий за високото ниво и професионализма на творческия състав.
Държавен Куклен Театър – Стара Загора е домакин на Международен Куклено – Театрален Фестивал за възрастни “ПИЕРО”. Фестивалната програма е синтез от куклени спектакли за възрастни, уъркшоп, теоретични семинари по арт мениджмънт, кинопанорама на анимационни филми, разпространение на гостуващите спектакли в региона, изложби на живопис, карикатура, пластика.
Държавен Куклен Театър – Стара Загора ежегодно е домакин и на Международна режисьорска лаборатория.Лабораторията е предназначена за млади режисьори, актьори, сценографи, драматурзи и други, които желаят да усъвършенстват и да разширят творческия си инструментариум в областта на кукленото изкуство за възрастни.