оНЛАЙН ПРЕДСТАВЛЕНИЕ

Тримата мускетари

ОТ 19:00 Ч. НА 16.09.2021 ДО 19:00 Ч. НА 18.09.2021

Трейлър

Пускане на видеото

Галерия

ТВОРЧЕСКИ ЕКИП

По романа на А. Дюма

Сценарий: Томаш Дворжак, Иван Несведа, Павел Вашичек
Режисьор: Томаш Двожрак
Текстове на песните: Бланка Йозефова-Лунакова
Дизайн: Иван Несведа
Музика: Михал Ваниш
Участват: Мартин Бартушек, Петър Видарени, Мартина Хартманова, Бохуслав Холи, Бланка Йозефова-Лунакова, Роберт Крупар, Матей Сийгъл, Владимир Сосна
Звук: Филип Босак
Осветление: Петър Хейзек

Мениджър: Вероника Наденичкова
Директор: Якуб Хора

Информация

“Тримата мускетари” е гротескна куклена бурлеска за безсмърната история на групата, чието мото е било: “Един за всички, всички за един!”. Театралното представление е вдъхновено от романа на Александър Дюма – баща, и нямата гротеска на Макс Линдер. Характеризирана като “сценичен комикс”, постановката акцентира върху действието и използва песни на живо.

Сюжетът на “Тримата мускетари” е опростен, включващ бебешко говорене, популярни английски, френски или други изрази, и доста възклицания. Съставът използва ръчни кукли над дървена стена, в която може да се отвори прозорче, за да разкрие скрити пространства с кукли и актьори. Тази “сценична анимация” продължава по-малко от час и е забавна както за деца, така и за възрастни, благодарение на опростения език. Разбирането на Чешки не е необходимо. Публиката може да намери всичко, което могат да си представят за адаптация на “Тримата мускетари” – вълнение, хумор, ситуационна комедия, свирепи двубои – заедно с професионална куклена игра, добро пеене, и режисьорска концепция, която смесва класическата история със забавление, но и с щипка знания и романтика.

Допълнителна информация

ЗА ТЕАТЪРА

Театър “Алфа” е основан в Пилзен през 1966 година. Година по-късно, театърът става съ-организатор на Фестивала “Скупа” в Пилзен, в днешно време биенале с конкурсен характер за професионален куклен и алтернативен театър.

“Алфа” театър е един от най-добрите чешки и световно признати професионални куклени театри. Театърът работи с най-добрите автори и артисти. Театърът е ориентиран към много широка публика – от деца през младежи и възрастни. Също така си сътрудничим с интересни филмови режисьори.

Всяка година “Алфа” играе на много национални и международни Фестивали – най-успешната си продукция – “Тримата Мускетари”, спечелила над 27 награди и показвана из цяла Европа, Сащ, Канада и Япония.