оНЛАЙН ПРЕДСТАВЛЕНИЕ

Tabula Rosa

ОТ 19:00 Ч. НА 17.09.2021 ДО 19:00 Ч. НА 19.09.2021

Трейлър

Пускане на видеото

Галерия

ТВОРЧЕСКИ ЕКИП

Режисура: Евгения Цичлия и Статис Маркопулос
Кукли и сценография: Танос Сиорис, Евгения Цичлия
Музика: Антонис Скамнакис
Светлинен дизайн: Танос Сиорис
Кукловод: Евгния Цичлия
Сценичен техник: Танос Сиорис

Информация

Той пишеше с огромна страст, стоейки в стаята си с дни. Когато го потърсихме, вече беше изчезнал в написаното.

„Tabula Rosa” е куклено представление без думи. Писател, обсебен от творчеството се смалява, а всички предмети от стаята му придобиват нови измерения. Колкото повече се потапя в писането, толкова повече той се смалява. Както се опитва да напише този човек всеки ден още щом се събуди? Защо всяка сутрин се събужда все по-малък и по-малък? Малък герой с голяма тайна скрита в текстовете и сърцето му.“

Допълнителна информация

НАГРАДИ:

Награда за оригинална идея и техническо изпълнение – Международен Фестивал на Анимацията –  Букурещ

Награда за театрална поетика – Международен Фестивал на Детските Театри в Суботица, Сърбия

Награда за най-добра женска роля (за куклен театър) – Международен Фестивал за куклен театър, Катовице, Полша

 

ЗА ТЕАТЪРА

HOP SIGNOR PUPPET THEATER е създаден през 2012 година от Евгения Цичлия и Танос Сиорис. Получили образование и работили в различни сфери като театър, наука, приложни изкуства и занаяти, хуманитарни науки, те откриват в куклите общ език и изразност. Куклите със своята поетична и символична сила се превръщат за тях в основно средство за разказване на истории. Има истории вдъхновени от места, предмети и хора, смешни истории, трогателни истории, истории, които те приканват да ги завършиш със собственото си въображение и чувствителност.

Евгения има бакалавърска степен по „Театрални науки“ в Атинския Университет и магистърска степен по „Социална антропология и история“ в Егейския Университет. Като част от работата ѝ по магистърската си степен тя се е присъединила към Bread and Puppet Theater и е участвала в техните представления. Участвала е в множество майсторски класове за кукловодене, пантомима и танц на изтъкнати преподаватели от Гърция и чужбина. Също така е работила в детски театри, играещи в различни училища. От 2006 година преподава актьорско майсторство на деца от всички възрасти и създава представления с тях. Организира множество майсторски класове за деца и възрастни, засягащи конструирането на кукли и анимация.

Танос завършва Физика и математика в Университета в Единбург и след това посвещава живота си на лютиерството. Учи реставрация за музикални инструменти в Глазгоу (класическа китара) и в училището в Кастория (традиционни гръцки инструменти). Работил е като лютиер и учител по физика в училище. Посещавал множество семинари по куклено майсторство, сценография, светлинен дизайн, клоунада, комедия дел арте, и звукорежисура от известни преподаватели в Гърция и чужбина.